aA
Mokslininkai nustatė, kad sąmojingesni, išradingesni paaugliai pradeda lytinius santykius vėliau nei jų vidutinio intelekto bendraamžiai.
Kaip teigia JAV mokslininkai, protingi jaunuoliai yra linkę ilgiau atidėti bet kokia seksualinę veiklą, pradedant laikymusi už rankų ir baigiant petingu. Beje, tokia pati tendencija buvo pastebėta ir tiriant žemo intelekto paauglius.

Aukšto intelekto merginos buvo netgi dar mažiau linkusios už savo kolegas pradėti seksą jauno amžiaus. Paauglių apklausos rezultatų analizė atskleidė, kad intelekto koeficientui pakylant viena padala, tuo pačiu metu ankstyvų seksualinių santykių užmezgimo tikimybė sumažėja 2.5% vaikinų tarpe ir1.6% merginų tarpe.

Dažnai teigiama, kad gerai besimokantys moksleiviai yra nelinkę į seksualinius santykius todėl, kad jų visas dėmesys yra nukreiptas į mokslus ir jie nenori griauti savo ateities. Tačiau naujoji apklausa parodė, kad tokie moksleiviai nėra linkę net ir bučiuotis, nes vengia vėliau galimų seksualinbių santykių ir nepageidaujamo nėštumo.

Tuo tarpu atradimas, kad žemo intelekto jaunuoliai taip pat dažnai susilaiko nuo seksualinių santykių, buvo stebėtinas. Šį reiškinį mokslininkai aiškino tuo, kad tokie paaugliai yra labiau globojami tėvų, todėl turi mažiau galimybių pradėti ankstyvus seksualinius santykius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.