aA
Vyriausybės kancleris Petras Auštrevičius dienraščiui "Lietuvos aidas" teigė, kad netrumpame dokumente iš tiesų esama nemažai žmonėms nežinomų nuostatų. Išsamiau jų pareigūnas nekomentavo, motyvuodamas dar negalutiniu susitarimu su Tarptautiniu valiutos fondu.

Šiomis dienomis spaudoje pasirodžius komentarams apie Vyriausybės įsipareigojimus TVF, valdžios pareigūnai teigė, jog daugelis jų jau žinomi visuomenei ir įtvirtinti įstatymais bei nutarimais.

Buvo paaiškinta, kad memorandumas bus paskelbtas, kai jį patvirtins TVF vadovybė.

P. Auštrevičius paneigė pranešimus, kad šiemet dar kartą bus didinamos kuro ir elektros kainos. "Kainos jau padidintos. Supainioti laikai - būtasis ir būsimasis", teigė Vyriausybės kancleris.

Memorandumo projekto tekstas skelbia, kad "elektros tarifai, konsultuojantis su Pasaulio banku, šiemet bus peržiūrėti ir, jei bus būtina, padidinti iki šių metų birželio pabaigos".

"Akcizai benzinui, suskystintoms dujos bei dyzeliniam kurui bus peržiūrėti su intencija padidinti juos iki birželio 30 dienos", rašoma Memorandume.

Seimo sprendimu šiemet Lietuva atsisakė trimečio šių kuro rūšių akcizų didinimo plano.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.