aA
Irano žvalgybos vadovas Gholam-Hosseinas Mohseni Ejeie penktadienį pareiškė, kad Izraelis planavo nužudyti Mahmoudą Ahmadinejadą praėjusį mėnesį vykstant prezidento rinkimams. Naujienų agentūra "Fars" citavo G.H.M.E. Ejeie žodžius, kad Izraelio pareigūnai norėdami įvykdyti šį sumanymą susitiko su tremtyje gyvenančia Irano opozicine grupuote, Irano liaudies mudžahedais (ILM).
Irano žvalgyba: Izraelis planavo nužudyti M.Ahmadinejadą
© Reuters/Scanpix

"Sionistų režimas susitiko su veidmainių grupuote (taip Irane vadina ILM) Egipto Šarm el Šeiche ir Paryžiuje, ketindami nužudyti Ahmadinejadą", - sakė G.H.M.E.Ejeie.

Tačiau ILM iškėlė tam tikras sąlygas, sakė jis.

"Šie veidmainiai pareikalavo, kad už tą darbą JAV ir kitos šalys išbrauktų jų organizaciją iš juodųjų (teroristinių organizacijų) sąrašų", - sakė žvalgybos vadovas.

"Priešai netgi, siekdami šio tikslo, tarėsi su maištininkais šalies rytuose", - pridūrė jis, turėdamas omenyje sunitų sukilėlius, kurie aktyviai veikia prieš Irano šiitų valdžią.

Įtampa tarp Irano ir Izraelio dar labiau sustiprėjo valdant M.Ahmadinejadui, nes pastarasis dažnai savo kalbose užsipuola Izraelį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.