aA
Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas nuteisė už vagystę anksčiau tris sykius teistą S.B. ir skyrė jam 7 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. S.B. nuteistas už tai, kad, turėdamas tikslą pagrobti svetimą turtą, 2009 liepos 12 d. apie 19.00 val. autobusų stotelėje, esančioje Tuskulėnų g., Vilniuje, iš ant suoliuko miegančio nukentėjusiojo A.S. džinsinių kelnių priekinių kišenių pagrobė nukentėjusiajam priklausančius du mobiliojo ryšio telefonus ir rankinį laikrodį „Tisot“, pagrobdamas svetimą 2400 Lt vertės turtą.
3 kartus teistas vyras apvogė miegantįjį ant suoliuko
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Kaltinamasis S.B. tiek ikiteisminio bylos tyrimo metu, tiek apklaustas teisme savo kaltę pripažino visiškai, parodė, kad tą dieną pamatė vyriškį, miegantį autobusų stotelėje ant suoliuko, iš kišenių ištraukė ir pavogė 2 mobiliuosius telefonus bei laikrodį, tą patį vakarą su pagrobtais daiktais jį sulaikė policijos pareigūnai. Pavogti daiktai grąžinti nukentėjusiajam.

„Skiriant bausmę ir pasirenkant jos dydį atsižvelgtina į tai, kad padarytas apysunkis nusikaltimas, žalos nukentėjusysis nepatyrė, tačiau kaltinamasis jau 4 kartą yra nuteisiamas už nusikaltimus nuosavybei, iš ankstesnių bausmių išvadų nepadarė, nedirbo, vartojo narkotikus, todėl bausmės tikslai bus paskirti paskyrus kaltinamajam nors ir negriežtą, tačiau realią laisvės atėmimo bausmę“, - rašoma teismo nuosprendyje.

Nuteistasis buvo suimtas teismo salėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.