aA
Ugniagesių globėjo - Šv. Florijono - dieną sostinės ugniagesiai papuoš šventiniu paradu. Įvairiais renginiais savo profesinę šventę taip pat pažymės ir Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei kitų miestų ugniagesiai.
Ugniagesių automobiliai
Pašalietį stebina tvarkingi ugniagesių automobiliai. Juos plauti privaloma. Anksčiau dyzeliniu kuru buvo sutepami ir automobilių dugnai, dabar apsiribojama tik kėbulu.
© DELFI
1-osios priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai su technika sekmadienį pravažiuos R. Jankausko, L. Asanavičiūtės gatvėmis, Laisvės ir Savanorių prospektais, taip pat J. Basanavičiaus, V. Kudirkos J. T. Vaižganto, A. Goštauto, Vilniaus, Kalvarijų, gatvėmis, Konstitucijos prospektu bei Ukmergės gatve.

Įvairiais renginiais savo profesinę šventę taip pat pažymės ir Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei kitų miestų ugniagesiai.

Iškilmingas Šv. Florijono dienos minėjimas penktadienį taip pat buvo surengtas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente. Už pavyzdingą tarnybą, nepriekaištingai atliekamas pareigas, profesionalumą ir iniciatyvą ugniagesių globėjo dienos proga didelė grupė šalies ugniagesių apdovanoti Vidaus reikalų ministerijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Lenkijos Respublikos administracijos ir vidaus reikalų ministerijos pasižymėjimo ženklais ir medaliais.

Gegužės 5-12 dienomis Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas šalyje organizuoja akciją "Būk saugus ir saugok kitus". Akcijos metu ugniagesiai kartu su savivaldybių socialiniais darbuotojais ir policijos pareigūnais lankysis skurstančių ir asocialių šeimų namuose, mokydami apsisaugoti nuo gaisrų bei racionaliai elgtis gaisro metu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.