aA
Pietų Afrikos gelbėtojai ketvirtadienį iš autobuso, įkritusio į vandens saugyklą, ištraukė 44 žuvusiųjų palaikus ir tęsia kitų žuvusiųjų paiešką, vietos policija informavo tarptautinę žiniasklaidą.
Tikriausiai daugiau kaip 90 žmonių Pietų Afrikos profesinių sąjungų konfederacijos (COSATU) narių važiavo autobusu į Gegužės 1-osios demonstraciją. Tačiau naktį į ketvirtadienį autobuso vairuotojas prie Betliejaus miesto išklydo iš kelio, pasuko vieškeliu, o vėliau nesuvaldė autobuso, kuris dideliu greičiu nuriedėjo stačiu šlaitu žemyn į tvenkinį prie Drakeno kalnų papėdės.

Vietos policija teigia, kad per tragišką nelaimingą atsitikimą žuvo mažiausiai 70 žmonių. Anksčiau pranešta, kad išsigelbėjo dešimt žmonių. Ketvirtadienį po vidurdienio gelbėtojai jau nesitikėjo rasti gyvų autobuso keleivių.

Pietų Afrikos prezidentas Tabas Mbekis (Thabo Mbeki) ir profsąjungų konfederacijos vadovybė pareiškė žuvusiųjų artimiesiems gilią užuojautą. Tai, vietos žiniasklaidos teigimu, viena skaudžiausių avarijų šalies istorijoje.

1982 metais 45 moksleiviai žuvo, autobusui prie Johanesburgo nuvirtus į tvenkinį. Per panašų nelaimingą atsitikimą praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio viduryje Pietų Afrikoje žuvo 38 autobuso keleiviai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.