aA
Europos Parlamento posėdžių stebėjimas bus pateisinama priežastis nedalyvauti Seimo ir komitetų posėdžiuose. Tai trečiadienį nusprendė Seimo valdyba, patvirtindama į EP stebėtojais deleguotų Seimo narių darbo tvarką.
Seimo nariai nuo gegužės pradžios pradės dalyvauti Strasbūre ir Briuselyje vykstančioje EP plenariniuose, komitetų ir politinių grupių posėdžiuose.

Vieną kartą per savaitę vyksta EP plenariniai posėdžiai, dvi savaitės skiriamos komitetų, viena - politinių grupių posėdžiams.

Į EP stebėtojais deleguotų parlamentarų prašoma atsisakyti svarbių pareigų Seime, nes dėl kelionių jie negalės jų tinkamai vykdyti. Dėl šios priežasties iš Liberaldemokratų frakcijos seniūnų jau atsistatydino stebėti EP darbo deleguotas Eugenijus Maldeikis.

Seimas stebėti EP posėdžių delegavo 13 parlamentarų. Iš viso Seimas turi 141 narį, bet šiuo metu keturios parlamentarų vietos yra laisvos. Jeigu rinkėjai gegužės 10-11 dienomis pritars narystei Europos Sąjungoje, 2004 metų pavasarį Lietuvoje ketinama surengti rinkimus į EP.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.