Buvęs JAV prezidentas Theodore'as Rooseveltas (Teodoras Ruzveltas) 1910-aisiais valgė 33 642-ąją antį, o Charlie Chaplinas (Čarlis Čaplinas) po 45 metų sušveitė 253 652-ąją antį. Tokios įžymybės, kaip Eltonas Johnas (Eltonas Džonas), Nicole Kidman (Nikol Kidman) ir futbolo žvaigždė Ronaldo (Ronaldas) šio patiekalo ragavo pastaraisiais metais.
Antradienį "Tour d'Argent" buvo atkimšti geriausio vyno buteliai, o virš Paryžiaus Dievo Motinos katedros iššauti fejerverkai, kuriais restorano svečiai galėjo grožėtis pro langą, ragaudami milijonąjį patiekalą "Caneton" ("Ančiukas").
"Milijonas ančių. Tai nuostabu, tikrai jaudina", - prieš vakarienę prancūzų televizijai TF1 sakė maisto kultūros ekspertas Jeanas-Lucas Petit-Renaud (Žanas Liukas Peti-Reno). Restoranas šio įvykio proga pakvietė 140 gurmanų.
Patiekalo ypatingumo paslaptis, kaip sako jo gerbėjai, yra tai, kad antys smaugiamos, o ne pjaunamos. Dėl to jų mėsa lieka sultinga.
Daugiau kaip prieš šimtmetį buvęs restorano savininkas šį receptą sužinojo iš virėjo, gyvenusio netoli Ruano. Jis pirkdavo pigias antis, kurios vežamos į turgų uždusdavo. Paragavęs sultingos tokių ančių mėsos "Tour d'Argent" savininkas buvo sužavėtas.
Šiandien garsiajame restorane, kuris buvo įkurtas prieš 421 metus, iš ką tik pasmaugtų ančių išspaudžiamas kraujas, iš kurio ruošiamas padažas su konjaku ir portu.