aA
Ketvirtadienį šalyje įsigalioja nauji Baudžiamasis ir Baudžiamojo proceso kodeksai, kurie iš esmės pakeis nusikaltimų tyrimą. Daugelis teisininkų permainas vadina revoliucija baudžiamojoje teisėje.
Po šios reformos policijoje bus apie 5 tūkstančius pareigūnų, išlaikiusių testus ir galinčių vykdyti ikiteisminį tyrimą.

Apie tai, kaip pasiruošta permainoms, trečiadienį kalbėta Policijos departamente vykusiame pasitarime, kuriame dalyvavo šalies policijos įstaigų vadovai, Vidaus reikalų ministerijos bei Generalinės prokuratūros atstovai.

Policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius padėkojo visiems tardytojams už sąžiningą, didelio kruopštumo reikalaujantį darbą ir palinkėjo sutelkti jėgas dirbant naujomis sąlygomis.

Beveik ketverius metus vadovavęs Tardymo departamentui, policijos generalinio komisaro pavaduotojas Stanislovas Liutkevičius apžvelgė tardymo padalinių veiklos istoriją bei esminius pokyčius ikiteisminiame tyrime.

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius susitikime akcentavo, kad tik sėkmingai bendradarbiaujant policijai ir prokuratūrai bus ginamos žmogaus ir piliečio teisės bei laisvės, o kartu - visuomenės ir valstybės interesai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.