aA
Patvirtintas profesijų, darbų, veiklos sričių sąrašas bei transporto priemonių vairuotojų sąrašas, kurie privalės mokėti suteikti pirmąją pagalbą, teigiama Vyriausybės pranešime spaudai. Tokią pagalbą privalės suteikti turintys pažymėjimą vairuoti motorines kelių transporto priemones, geležinkelininkai, laivavedžiai ir įgulos nariai, orlaivių įgulos nariai, stiuardai.
Headache
Pirmąją pagalba privalės suteikti geležinkelių, oro ir vandens transporto bei ryšių ir kelių priežiūros darbuotojai, pedagogai, darbo saugos ir sveikatos tarnybų specialistai, darbuotojai, dirbantys pavojingus darbus, bendrabučių, viešbučių darbuotojai, kurie susiję su apgyvendinimu.

Reikalavimai taip pat taikomi baseinų, pirčių, kirpyklų, kosmetikos salonų darbuotojams. Pirmąją pagalbą turės mokėti suteikti teisėjai, prokurorai, antstoliai, taip pat kariai, specialiųjų tarnybų pareigūnai, sporto įstaigų treneriai ir mokytojai ir kt.

Visi išvardintieji sąraše turės mokėti gaivinti, sustabdyti kraujavimą, tvarstyti, imobilizuoti pažeistą sritį, pernešti sužalotus žmones, taip pat suteikti pirmąją pagalbą patyrusiems elektros traumą, paveiktiems žaibo, ištiktiems saulės smūgio ar šilimos poveikio, sušalusiems, skendimo atveju, užspringusiems, netekusiems sąmonės ir kitais atvejais.

Nustatyta, kad mokymui reikalingos lėšos biudžetinėse įstaigose bus skiriamos iš bendrųjų asignavimų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.