aA
Mirus Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupui Jonui Viktorui Kalvanui, naujasis vyskupas, remiantis bažnyčios Statutu, turi būti išrinktas ne vėliau kaip per vienerius metus.
"Bažnyčios Statutas sako, kad naujas vyskupas turi būti išrinktas per vienerius metus iš kunigų, kurie turi aukštąjį teologinį išsilavinimą ir bažnyčiai tarnavę nemažiau kaip dešimtį metų", - BNS pranešė liuteronų Konsistorijos prezidiumo narys kunigas Darius Petkūnas.

Lietuvos liuteronų vyskupas ir Konsistorijos pirmininkas J.V.Kalvanas netikėtai mirė praėjusį penktadienį, eidamas 55-uosius metus.

Vyskupu jis buvo išrinktas Liuteronų bažnyčios Sinode 1995 metais, mirus iki tol šias pareigas ėjusiam jo tėvui Jonui Viktorui Kalvanui vyresniajam.

Iki bus išrinktas naujas vyskupas, Liuteronų bažnyčiai vadovaus Konsistorija, o vyskupo administracines pareigas eis du Konsistorijos prezidiumo nariai - kunigai D.Petkūnas ir Saulius Juozaitis. Evangelikų liuteronų bažnyčia yra viena iš devynių Lietuvoje valstybės oficialiai pripažįstamų religinių bendrijų.

Liuteronai yra didžiausia protestantiškoji atšaka Lietuvoje. Gyventojų surašymo duomenimis, jų yra 19,6 tūkst. arba 0,6 proc. šalies gyventojų.

Vyraujanti religija 3,5 mln. gyventojų turinčioje Lietuvoje yra katalikybė. Romos katalikais save laiko 2,7 mln. arba 79 proc. Lietuvos gyventojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.