aA
Vokietijoje įsigaliojo nauji įstatymai, draudžiantys naikinti skruzdes, be to, 85 pareigūnai turės rūpintis šių vabalėlių saugumu. Namų ir sodų savininkų, kurie mėgins suardyti ant žemės ar po žeme esantį skruzdėlyną, laukia labai griežtos bausmės.
Skruzdėlė
Nuo šiol gyventojams teks kreiptis į vietos miškininkystės tarnybą, kuri išduos leidimą saugiai pergabenti skruzdes į rajono miškus.

"Žmonės, kurių sode yra skruzdėlynas, jokiomis aplinkybėmis negali griebtis nuodų, - teigė Dieteris Kraemeris (Dyteris Krėmeris), aukštas valdininkas, atsakingas už skruzdžių saugumą. - Tai federalinių gamtosaugos įstatymų pažeidimas, baudžiamas didžiulėmis baudomis".

Jis pridūrė, kad Vokietijos miškininkai itin rūpinasi skruzdėmis, nes jos naikina medžius graužiančius vabalus.

Gausi skruzdžių populiacija gali apsaugoti nuo kirvarpų pušynus ir kitų spygliuočių miškus, kurie, siekiant atsiginti šių kenkėjų, paprastai purškiami brangiais ir aplinką itin teršiančiais chemikalais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.