aA
Prieš mėnesį Vilniaus centre iš parlamentaro Jono Čekuolio žmonos stambią pinigų sumą pagrobusio vyro paieškos įstrigo dėl atliekamų formalumų.
Jonas Čekuolis
© ELTA
"Bylą perdavėme tardytojams. Išsiuntinėjome daugybę užklausimų į įvairias įstaigas, tačiau labai ilgai tenka laukti atsakymų", - antradienį BNS sakė Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato (PK) vadovas Petras Burdelis.

Komisaro teigimu, ryžtingesnių veiksmų šioje byloje pareigūnai galės imtis tik gavę reikalingus dokumentus. Anot P.Burdelio, įtariamųjų ratas labai siauras. Neatmetama tikimybė, kad nusikaltimą suorganizavo vienas arba du žmonės. Pagal Veronikos Čekuolienės parodymus policija sudarė įtariamojo fotorobotą.

Lietuvos muzikos akademijos studentė 24 metų Veronika Čekuolienė apiplėšta kovo 27 dieną A.Vienuolio gatvėje.

Užpuolikas merginos tykojo tarpuvartėje, kur pažėrė jai į akis maltų pipirų ir nuo peties nuplėšė rankinę, kurioje buvo 35 tūkst. litų, vairuotojo pažymėjimas, automobilio "Subaru" registracijos liudijimas ir kosmetikos rinkinys.

Po kelių dienų rankinę su dokumentais rado ir V.Čekuolienei grąžino viena vilnietė. Nukentėjusioji teigė pinigus į rankinę įsidėjusi ryte ir nešusi juos paskolinti, tačiau prieš tai apsilankiusi įvairiose parduotuvėse. Tikrindami pirminius V.Čekuolienės parodymus, pareigūnai įtarė, kad moterį kas nors galėjo pasekti.

Dėl plėšimo sostinės 2-ajame PK buvo iškelta baudžiamoji byla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.