aA
Marijampolės griežtojo režimo pataisos darbų kolonijos pareigūnai vienam nuteistajam skirtame siuntinyje aptiko įvairių narkotinių medžiagų prikimštą skutimosi putų flakoną.
Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, 22 metų nuteistajam Egidijui Žilinskui atneštame putų flakone aptikta 100 žalios spalvos tablečių su įspaustu širdies simboliu, tiek pat mėlynų tablečių, pažymėtų klouno profiliu, 25 gramai baltų miltelių bei maždaug 1 gramas žalios spalvos augalinės kilmės medžiagos.

Įtariama, kad rastosios tabletės - sintetinė narkotinė medžiaga "extasy", milteliai - amfetaminas, o džiovinta žolė - kanapės.

Anot pranešimo, antradienį pasimatyti su kolonijoje kalinčiu vyru iš Vilniaus atvyko jo žmona Aušra Žilinskiene. Moteris buvo įspėta apie atsakomybę už draudžiamų daiktų įnešimą į įstaigos teritoriją.

Įleidę A.Žilinskienę į kambarį, kuriame ji turėjo susitikti su savo vyru, prižiūrėtojai patikrino jos atsivežtus daiktus. Pareigūnai pastebėjo, kad skutimosi putų "Malizia uomo" flakono duknas išpjautas ir jame įtaisyta slėptuvė.

Marijampolės kolonijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Kunca prisipažino esąs nustebintas tokios kvaišalų tiekėjų išmonės. Pasak pareigūno, spūstelėjus purškiklį, iš flakono veržėsi skutimosi putos.

Nuteistojo žmoną apklausė kolonijos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai. Moteris tvirtino apie paslėptus kvaišalus nieko nežinojusi. Ji teigė, kad putų flakoną jai davė nepažįstami vyrai, kurie prašė jį perduoti E. Žilinskui.

Kvaišalų vyrui atvežusią moterį išsivežė Marijampolės rajono policijos komisariato pareigūnai.

Alytaus rajono gyventojas E. Žilinskas nuo 2001 metų lapkričio Marijampolės kolonijoje atlieka bausmę už vagystes, plėšimą, turto sunaikinimą, turtinės žalos padarymą apgaule arba piktnaudžiaujant pasitikėjimu.

Alytaus rajono apylinkės teismas už šiuos nusikaltimus jam skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę. Iš kolonijos jis turėtų būti paleistas 2005-ųjų sausį.

E. Žilinskas bausmę atlieka 14-ame būryje, kuriame kali buvę nusikalstamų grupuočių nariai. Nuteistasis ir jo 35 metų žmona susituokė pernai lapkritį Marijampolės kolonijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.