aA
Įgyvendinti dešimčiai projektų, skirtų priverstinės prostitucijos aukų socialinei pagalbai ir reintegracijai į visuomenę, iš biudžeto šiemet bus skirta beveik 196 tūkst. litų.
"Ministerija vasario mėnesį buvo paskelbusi Priverstinės prostitucijos aukų socialinės pagalbos ir reintegracijos į visuomenę projektų konkursą. Konkursui buvo pateikta 18 projektų. Komisija, įvertinusi projektus, dalinį finansavimą skyrė 10 projektų įgyvendinimui", - sakoma ministerijos išplatintame pranešime.

Atvirą konkursą daliniam finansavimui šiais metais laimėjo šių dešimties organizacijų projektai: Lietuvos Carito "Pagalba prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms", Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centro "Kompleksinė specializuota socialinė pagalba nukentėjusioms nuo priverstinės prostitucijos moterims bei merginoms apjungiant specialistų ir savanorių pastangas", Alytaus miesto moterų krizių centro "Priverstinės prostitucijos aukų reintegracija į visuomenę ir socialinė pagalba" ir kt. Šiuo metu su konkursą laimėjusiomis organizacijomis pasirašomos sutartys.

Praėjusiais metais tokių projektų rėmimui iš valstybės biudžeto buvo skirta 90 tūkst. litų - už šias lėšas buvo paremti penkių organizacijų projektai.

Įgyvendinant Prekybos žmonėmis ir prostitucijos kontrolės bei prevencijos 2002-2004 metų programą, numatoma per 2002-2004 metus sukurti socialines, psichologines ir teisines paramos prekybos žmonėmis ir prostitucijos aukoms sistemas. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija yra atsakinga už atskirų šios programos priemonių įgyvendinimą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.