aA
Klausimas

Laba diena,

Man paskutiniu metu atrodo, kad aš esu kvailas ir nieko nesugebu, kad niekada gyvenime nesusirasiu gerai apmokamo darbo ir pan. Man atrodo, kad aš gyvenime žlugęs… Ką man daryti? Negi aš iš tiesų esu kvailas??? Mano intelekto koeficientas 89.

Norėjau paklausti, ar tokiam žmogui kaip aš yra bent menkiausia galimybė susirasti gerą darbą, pakilti karjeros laiptais ir būti gyvenime laimingu? Nes aš jau pradedu galvoti apie savižudybę… Ką man daryti???

Iš anksto dėkoju.

Atsakymas

Sveiki,

Reikia manyti, kad testavotės pas psichologą, o ne iš kokios nors knygutės? Intelekto koeficientas, kurį jūs minite, greičiausiai gautas testuojantis kuriuo nors testu: Raveno, Aizenko arba Vekslerio. Paskutinis- Vekslerio - yra pilniausias ir tarsi sulygina su jūsų amžiaus žmonėmis, kiek greitai ir teisingai jūs atliekate įvairias užduotis. Jo pagalba psichologas įvertina analitinius, matematinius, loginius , konstrukcinius sugebėjimus. Vidurkis- 100 balų. Jūs surinkote 89 iš jų. Tai dar norma. Taigi jūsų intelektas pagal šiuos požymius - žemas normalus. Jūs pergyvenate, kad jis gavosi žemiau kažkokios normos. Tačiau paskutiniu metu skiria dar kitokias intelekto rūšis: meninį, bendravimo, jutiminį, erdvinį. Rimtų testų jiems pamatuoti nėra, tačiau realiai yra daug žmonių, gabių vieniems dalykams ir negabių kitiems. Matematikos genijus šokių salėje gali jaustis tarsi debilas, o muzikos genijus gali nesugebėti vairuoti. Pasiskaitykite apie įvairius gabumus Godwin’o knygutėje “Kas tu esi ?”

Pagalvokite, kam jūs esate gabus ir nusiraminkite.

Iki.
Olegas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.