aA
Klausimas

Sveiki,

1. Prieš penkis mėnesius (6 savaičių nėštumas) man įvyko persileidimas, gydytojai jo priežasties nerado. Konsultacijoje buvo atlikti visi tyrimai dėl infekcijų. Rasta bakterija E. Coli. Gydytoja mano, kad ši bakterija galėjo sukelti persileidimą, jei aš ją tuomet turėjau. Kokia Jūsų nuomonė?

2. Labai noriu pastoti dar kartą. Visą laiką po nėštumo nutraukimo geriu vitaminus nėščiosioms “Prenatal”. Girdėjau, kad po pirmo nėštumo nutraukimo, antrą kartą pastojus, yra labai didelis persileidimo pavojus, nes gimdos kaklelis nelaiko nėštumo dėl įvykusios intervencijos. Gal galite patarti, kaip geriau pasiruošti nėštumui po persileidimo? Gal reikėtų daryti specialius pratimus ar gerti maisto papildus, ar pan.?

3. Po persileidimo gydytoja liepė gerti medetkų arbatą. Gėriau ją apie 1 mėnesį. Ar tikslinga ją gerti ir toliau? Kokiu tikslu gydytoja galėjo ją man paskirti?

Iš anksto dėkoju.

Atsakymas

Mažus nėštumus gamta pati atmeta. Priežastis galime tik spėlioti. E.Coli galėjo būti infekcijos priežastimi. Esant mažam nėštumui, gimdos kaklelis yra mažai traumuojamas ir kitiems nėštumams įtakos gali neturėti. Nėra jokių priemonių, t.y.pratimų ar dar ko nors gerinti gimdos kaklelį. Medetkų arbata turi priešuždegiminį poveikį, tačiau jau pakanka jos gerti.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.