aA
Buvęs Argentinos prezidentas Carlosas Menemas (Karlosas Menemas) gegužės 18 dieną per antrąjį prezidento rinkimų ratą varžysis su Santa Kruso provincijos gubernatoriumi Nestoru Kirchneriu, rodo sekmadienį paskelbti oficialūs pirmojo rinkimų rato rezultatai.
Carlosas Menemas
Carlosas Menemas
© EPA-ELTA
Suskaičiavus 81 proc. balsų buvo paskelbta, kad C.Menemas surinko 23,9 proc. balsų, o N.Kirchneris - 21,8 proc. balsų.

Buvęs ekonomikos ministras Ricardo Lopezas Murphy (Rikardas Lopesas Merfis) iš konservatyviojo Federalinio at kūrimo judėjimo su 16,9 proc. balsų liko trečias. Jis pripažino savo pralaimėjimą ir pažadėjo sujudinti Argentinos opoziciją.

Kiti du pagrindiniai kandidatai - Elisa Carrio (Elisa Kario) ir Adolfo Rodriguezas Saa (Adolfas Rodrigesas Saa) - surinko atitinkamai 14,4 ir 13,9 proc. balsų. Nė vienas iš likusių 13 kandidatų negavo daugiau kaip 2,5 proc. balsų.

72 metų C.Menemas, kuris šalies prezidentu buvo nuo 1989-ųjų iki 1999-ųjų, ir 53 metų N.Kirchneris priklauso Peronistų partijai, tačiau C.Menemas būdamas prezidentu griežtai laikėsi laisvosios rinkos politikos, o N.Kirchneris priklauso partijos kairiajam sparnui.

C.Menemas, spalvinga asmenybė, pasirodęs spaudos konferencijoje kartu su savo žmona, buvusia "Mis Visata" Cecilia Bolocco (Sesilija Boloko), paskelbė, kad antrasis rinkimų ratas bus tik "formalumas". "Prieš 16 mėnesių šis kandidatas į prezidentus, iš tikrųjų - prezidentas, nes aš jau laikau save tokiu, buvo be teisingo teismo pasmerktas ir apšmeižtas", - sakė C.Menemas. Jis turėjo omenyje savo namų areštą, kuris truko 167 dienas.

Namų arešto sąlygomis C.Menemas turėjo gyventi kol vyko tyrimas dėl įtariamo neteisėto ginklų pardavimo Ekvadorui ir Kroatijai jo prezidentavimo metais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.