aA
Princesė Madeleine, jauniausia Švedijos karaliaus Carlo XVI Gustafo duktė, šeštadienį karališkuose rūmuose Stokholmo senamiestyje atšventė savo 18-tąjį gimtadienį.
Madeleine, mėlynakė briunetė, bulvarinės žiniasklaidos įvardinama kaip idealiausia pora Britanijos Princui Williamui, kuriam birželio 21-ąją sukaks taip pat 18 metų.

Savo pirmajame interviu, publikuotame praeitą savaitę, Madeleine apibūdino save kaip “paprastą, linksmą mokyklos mergaitę”. Antradienį jos tėvas apdovanos ją Seraphimo ordinu, o vėliau Madeleine dalyvaus pirmajame savo karališkosios tarybos susirinkime, kuriame taip pat bus ir Švedijos Vyriausybės atstovai.

Dabar, kai Madeleine sukako 18 metų, ji gali atstovauti savo tėvui, šalies valdovui, jeigu jos vyresnioji sesuo, 23-ijų metų Princesė Victoria, arba 21-erių metų brolis Princas Carlas Philipas dėl tam tikrų priežasčių to negali daryti.

Princsei dar liko vieneri metai švediškoje mokykloje. Paskui ji žada savo studijas tęsti užsienyje.

Nuo keturių metų jodinėjanti ant žirgų Madeleine teigia besidominti galimybe studijuoti interjero dizainą, tačiau pirma ji nori išlaikyti vairavimo egzaminą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.