aA
Kaip trečiadienį pareiškė Rusijos VRM Vyriausiosios kovos su organizuotu nusikalstamumu valdybos viršininko pavaduotojas Nikolajus Morozovas, pranešimai, kad "Maschadovas yra Charsenojės gyvenvietėje. Khattabas (Chatabas) - Vedeno tarpukalnėje, tėra spaudos versijos".

Oro desanto kariuomenės vado pavaduotojas Nikolajus Staskovas taip pat nepatvirtino žiniasklaidos pranešimų apie tai, kur dabar yra čečėnų kovotojų vadai.

"Jeigu būtų tiksliai žinoma, kur jie slapstosi, būtų surengtos operacijos ir jie būtų suimti", pažymėjo jis. Mat, kaip paaiškino jis, kovotojų lyderiai nuolat keičia buvimo vietą, o pastaruoju metu jie nebūna vienoje vietoje ilgiau nei parą". "Be to, jie labai apribojo naudojimąsi radijo ryšiu ir beveik nebesinaudoja palydoviniais telefonais", pranešė vado pavaduotojas.

N. Staskovas neatmetė galimybės, jog kai kurie ginkluotų formuočių vadai, tarp jų A. Maschadovas ir Š. Basajevas "gali būti jau už Čečėnijos ribų". "Kol kas aišku viena, kad tarp atpažintų prie Šatojaus žuvusių kovotojų jų nėra", pareiškė generolas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.