aA
Vilniaus apygardos teismas penktadienį sustabdė teisiamos už kyšio priėmimą buvusios teisėjos Eglės Milinienės baudžiamąją bylą, kol psichiatrijos ekspertai tirs teisiamosios sveikatą.
Baudžiamoji byla sustabdyta iki birželio 26 dienos. Per tą laiką psichiatrijos ekspertai E. Milinienei turėtų atlikti teismo psichiatrinę psichologinę ekspertizę.

Vilniaus apygardos teismas psichiatrijos ekspertų prašo išsiaiškinti, ar E. Milinienei anksčiau diagnozuota liga - išsėtinė sklerozė - progresuoja, ar yra nepagydoma, ar teisiamoji sirgo šia liga nusikaltimo padarymo metu, ar dabar teisiamoji supranta savo veiksmus, ar gali duoti parodymus ir stoti prieš teismą.

Paskirti teismo ekspertizę E. Milinienei ankstesniame teismo posėdyje paprašė jos advokatas Adomas Liutvinskas. E. Milinienė teismui teigė, kad dėl blogos sveikatos būklės ji negali dalyvauti teismo posėdžiuose.

Tenkinti prašymą teismas nusprendė suabejojęs, ar E. Milinienė gali dalyvauti procese, nes liga buvo diagnozuota dar iki parengtinio tardymo, o aplinkybė, ar E. Milinienė gali dalyvauti teismo procese, per parengtinį tardymą nebuvo tiriama.

Netrukus po teisėjos sulaikymo 1998 metų rudenį paaiškėjo, kad E. Milinienė serga išsėtine skleroze. Buvusi teisėja teigia, kad dėl šios ligos iki šiol gydosi ligonininėse, jos sveikata blogėja.

Buvusi Vilniaus 4-sios apylinkės teismo teisėja E. Milinienė buvo sulaikyta 1998 metų spalį, įtarus 15,5 tūkstančių JAV dolerių kyšio paėmimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.