aA
Muitinės departamento Kovos su kontrabanda skyriaus pareigūnai Kalvarijos kelio poste penktadienį sulaikė iš Lenkijos į Lietuvą vežtus 760 kilogramus kontrabandinės mėsos ir jos gaminių. Krovinio vertė - daugiau kaip 3 tūkst. litų.
Pasak Muitinės departamento, į muitinės postą iš Lenkijos atvykę du "Opel Ascona" automobiliai pasuko "žaliuoju kanalu", skirtu negabenantiems daiktų daugiau nei leidžiama įvežti (išvežti), arba kuriems nustatyti importo (eksporto) muitai ir mokesčiai, arba taikomi įvežimo (išvežimo) draudimai bei apribojimai.

Tačiau automobilių salonus bei bagažines patikrinę pareigūnai aptikto didelį kiekį į polietileninius maišus sukrautos šviežios kiaulienos ir vištienos, įvairių mėsos gaminių - dešrų ir dešrelių, slėgtainių ir pašteto.

22 metų kauniečio Nerijaus Kreivėno automobilyje muitininkai rado 1606 litų vertės 362 kilogramus mėsos, 43 metų Kauno rajono gyventojo Alvydo Navicko automobilyje - 398 kilogramus mėsos, įvertintos 1542 litais.

Pasak abiejų vyrų, mėsą jiedu pirkę savo šeimoms, o N.Kreivėnas - dar ir sūnaus krikštynoms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.