aA
JAV armija ketvirtadienį paskelbė kurianti naują nemirtiną ginklą, kurio skleidžiamos elektromagnetinės bangos sukelia priešo kareiviams pajūtį lyg degtų jų oda.
Anot projektą koordinuojančio karinio jūrų laivyno atstovų, milimetrinių bangų impulsus vieną dieną bus galima skleisti iš į radarą panašaus prietaiso, kuris galėtų būti montuojamas ant karinių visureigių automobilių ir naudojamas taikos palaikymo operacijose bei tada, kai tarp priešo kareivių yra įsimaišę civilių.

Po 10 metų vykusių tyrimų amerikiečių karo ekspertams pavyko sukurti ginklą, kurio skleidžiamos bangos prasiskverbia į viršutinius žmogaus odos sluoksnius, sukeldamos nemalonų jausmą, lyg jis būtų prisilietęs prieš įkaitusios lemputės. Ginklo poveikis pajaučiamas per kelias sekundes, o odą deginti nustoja arba išjungus siųstuvą, arba priešui pasitraukus į saugų atstumą. Tikimasi, kad konflikto atveju toks ginklas priverstų priešą bėgti.

Išskyrus skausmą, naujoji technologija jokių kitų pašalinių poveikių neturi.

JAV gynybos departamentas, turima informacija, dar nenusprendė, ar bus bandomas ir gaminamas naujasis ginklas, į kurio kūrimo projektą jau investuota apie 40 mln. dolerių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.