aA
Ketvirtadienį “Sony Computer Entertainment” pareiškė ketinanti išleisti nešiojamą 32 bitų žaidimo kompiuterio “PlayStation” versiją. Tai leistų kompanijai išlaikyti lyderio pozicijas pelningoje video žaidimų rinkoje.
Naująjį gaminį “PSone” galima bus prijungti prie mobiliųjų telefonų. Taip vartotojai galės atsisiųsti naujų žaidimų ar apsikeisti duomenimis vienas su kitu, savo pareiškime teigė “Sony”.

“Psone”, kainuosiantis 142 JAV dolerius, yra trečdalio 32 bitų “PlayStation” dydžio. “PlayStation” žaidimų kompiuterio pardavimų apimtys per penkerius metus pasiekė 70 milijonų.

Skirtingai negu populiariausią pasaulyje nešiojamą žaidimų kompiuterį “Game Boy”, pagamintą kompanijos “Nintendo”, “Psone” reikia jungti į elektros maitinimo šaltinį.

“PSone” Japonijoje bus pradėtas pardavinėti birželio 7 d., o JAV ir Europoje – rudenį.

“Sony” taip pat paskelbė apie planus šią žiemą išleisti diskinį kaupiklį ir plačiajuosčio tinklo adapterį naujos kartos “PlayStation2” žaidimų kompiuteriui, kuris Japonijoje jau pasirodė kovo mėnesį, o JAV ir Europą pasieks rudenį.

Nauja įranga leis “Play Station 2” žaidėjams prisijungti prie interneto ir saugoti atsisiųsdintas žaidimų programas. Įrenginio, kuriame yra DVD įtaisas, pardavimų apimtys nuo jo pasirodymo rinkoje žaibiškai išaugo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.