aA
Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos lyderiams vakar teko pasiaiškinti dėl viešai pareikštų abejonių Vyriausybės vykdoma strateginių įmonių privatizavimo politika. Pokalbiui buvo išsikviestas Gediminas Jakavonis, Gediminas Dalinkevičius ir Artūras Skardžius.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
  • Pokalbis po R.Pakso kritikos
  • Pažadėjo prikąsti liežuvį

    Pokalbis po R.Pakso kritikos

    Socialliberalams teko aiškintis po to, kai G.Jakavonis griežtai užsipuolė Vyriausybės politiką.

    "Dabar vykdoma privatizacija skirta tik šios dienos biudžetui gelbėti, todėl yra tikimybė, kad "Lietuvos energijos" laukia panašus likimas, koks ištiko "Mažeikių naftą" ir "Lietuvos telekomą", - sakė socialliberalas.

    Šis Seimo Naujosios sąjungos frakcijos vadovo pareiškimas sukėlė koalicijos partnerių liberalų įtūžį. Toks socialliberalų akibrokštas trečiadienį buvo svarstomas Liberalų sąjungos valdybos posėdyje.

    Po šio posėdžio Vyriausybės vadovas liberalas Rolandas Paksas susisiekė su A.Paulausku ir išdėstė liberalų nuogąstavimus dėl koalicijos partnerių laikysenos.

    Pažadėjo prikąsti liežuvį

    Naujosios sąjungos vicepirmininkas G.Dalinkevičius vakar "Lietuvos rytui" teigė, jog A.Paulausko iniciatyva vykusiame susitikime pripažinta, kad pareiškimas buvo per griežtas.

    "Nusprendėme, kad reikėtų susilaikyti nuo tokių aštrių vertinimų. Bet frakcija pasilieka sau teisę reikšti savo poziciją, nes mes taip pat esame atsakingi už koalicinės Vyriausybės veiklą bei jos priimamus sprendimus", - sakė vienas socialliberalų lyderių.

    G.Jakavonis taip pat pripažino, kad jo pareiškimas galėjo nuskambėti per griežtai.

  • "Lietuvos rytas"