aA
Maskvoje pranešta apie Eurazijos televizijos akademijos įkūrimą. Iniciatyvinės grupės vadovo Anatolijaus Lysenkos nuomone, svarbiausias šio susivienijimo uždavinys - sureguliuoti Nepriklausomų Valstybių Sandraugos ir Baltijos šalių televizijų bendrijų tarpusavio sąveikos mechanizmą, remti šiose valstybėse rusakalbę televiziją.
A. Lysenka taip pat pranešė, kad Eurazijos televizijos akademija bus sudaryta iš profesionalių daugumos NVS ir Baltijos šalių televizijų darbuotojų.

Tarp iniciatyvinės grupės narių - Rusijos ir Baltarusijos televizijos pirmininkas Valentinas Lazutkinas, televizijos kompanijos "VID" generalinis prodiuseris Andrejus Razbašas, akademikas Jevgenijus Velichovas ir kt.

Tarp steigėjų - trys elitinės Rusijos televizijos akademijos nariai: Anatolijus Lysenka, Vladimiras Vorošilovas ir Levas Nikolajevas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.