aA
Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Rolandas Kačinskas teigia, kad ministro Vygaudo Ušacko vizitas į Rusiją „nebuvo nei planuojamas, nei numatytas“. Penktadienį žiniasklaidoje pasirodė žinių, kad Maskva nepatenkinta kai kuriais Lietuvos atstovų pareiškimais apie Rusiją. Esą dėl šios priežasties ministras kol kas nelaukiamas Maskvoje, nors vizitas į Rusiją šį pavasarį buvo planuotas.
URM: vizitas į Maskvą nebuvo planuojamas
© RIA/Scanpix
Kaip rašo dienraštis „Kauno diena“, šį pavasarį Lietuvos užsienio reikalų ministras Maskvoje turėjo susitikti su aukštais Rusijos pareigūnais, tarp jų – ir su kolega, Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejimu Lavrovu.

Diplomatinių šaltinių teigimu, rusai pastaruoju metu leido Vilniui suprasti, kad kol kas nelaukia Vygaudo Ušacko.

Maskva esą nepatenkinta kai kuriais Lietuvos atstovų pareiškimais apie Rusiją. Be kita ko, piktinamasi tuo, kad Lietuva ES ir NATO aukšto rango susitikimuose nuolat kartoja, jog Rusija neįvykdė duotų įsipareigojimų gerinti santykius su Gruzija.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Rolandas Kačinskas nepatvirtino žinių, kad rusai atšaukė V. Ušacko vizitą. Jis tai pavadino „netikslia informacija“.

„Vizitas nebuvo nei planuojamas, nei numatytas“, – kalbėjo R. Kačinskas.

Pasak jo, dvišaliai santykiai bus aptarti Europos Tarybos šalių užsienio reikalų ministrų susitikime, kur V. Ušackas susitiks su S. Lavrovu.

www.lrt.lt