aA
Pagal Kelių eismo taisykles vairuotojai, statantys automobilius ant žaliųjų vejų, šaligatvių bei draudžiamaisiais ženklais pažymėtose vietose, baudžiami administracine tvarka. Draudžiama automobilius statyti ir neįgaliesiems skirtose vietose, tačiau to nepaiso net valdžios atstovai. Redakcija gavo vieno panevėžiečio atsiųstą nuotrauką, kurioje įamžintas vicemero Ramūno Vyžinto tarnybinis automobilis, stovintis neįgaliesiems skirtoje vietoje.
Panevėžio vicemero automobilis – neįgaliesiems skirtoje vietoje
© "Panevėžio balsas"
Anonimo atsiųsta nuotrauka, kuri, beje, buvo persiųsta Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkui Virginijui Mačėnui, miesto merui Povilui Vadopolui, Viešosios tvarkos kontrolės skyriaus vedėjui Kęstučiui Slančiauskui, buvo su prierašu, kad vicemero R.Vyžinto tarnybinis „Škoda“ markės automobilis (valstybinis numeris DGJ 658) balandžio 2 dieną, „Sostenos“ automobilių centro atidarymo metu, stovėjo draudžiamoje vietoje. Žmogus teiravosi, ar automobilio vairuotojas, ar vicemeras yra neįgalus, ir ar visiems galioja Kelių eismo taisyklės.

Numatyta bauda

Anonimas priminė, kad po kelių dienų, tai yra balandžio 6 dieną, Panevėžio miesto savivaldybė, Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK) ir Panevėžio regiono gamtos apsaugos departamentas pradėjo akciją, kuria buvo numatyta bausti vairuotojus, statančius automobilius ant žaliųjų vejų, šaligatvių bei draudžiamaisiais ženklais pažymėtose vietose.

AVPK Kelių policijos biuro viršininkas Virginijus Mačėnas informavo, kad vairuotojas už automobilio pastatymą neįgaliesiems skirtoje vietoje baudžiamas bauda nuo 50 iki 100 litų. Pareigūnas patvirtino taip pat gavęs neleistinoje vietoje pastatyto R.Vyžinto tarnybinio automobilio nuotrauką. Pasiteiravus, ar ir vicemero laukia nuobauda, V.Mačėnas sakė, kad prieš įstatymą visi lygūs, nesvarbu, ar tai būtų gydytojas, žurnalistas, policininkas, ar inžinierius. Anot jo, dar nežinia, kas automobilį ten pastatė – vicemeras ar jo vairuotojas, o bauda numatyta pažeidėjui.

Neįgalumo nenustatė

„Panevėžio balsui“ pradėjus domėtis gana painia istorija Ūkio ir eksploatavimo skyriaus vedėjas Raimondas Povilonis patvirtino, kad vicemeras R.Vyžintas važinėja būtent šiuo automobiliu, o automobilio vairuotojas negalios neturi. Praėjusią savaitę vicemeras sirgo, nedalyvavo Regiono plėtros tarybos posėdyje ir atsisakė tarybos pirmininko pareigų, taigi kilo įtarimų, kad žmogus tikrai susirgo. Deja, jo pakalbinti nepavyko: vicemeras išvykęs į komandiruotę į Suomiją. Tiesa, nei viena miesto sveikatos priežiūros įstaiga nepatvirtino, kad 1963 metais gimusiam R.Vyžintui būtų nustatytas bent dalinis darbingumo netekimas.

R.Povilonis prisipažino girdėjęs apie šią istoriją ir tikino, kad tą dieną „Sostenos“ automobilių centre vyko uždaras renginys, buvo numatyta vieta automobilių bandymui, o organizatoriai svečiams automobilius nurodė statyti ir neįgaliesiems skirtose vietose.