aA
Dialogą su Vyriausybe pradėję statutiniai pareigūnai atideda balandžio 25 dieną planuotą protesto akciją. Ketvirtadienį po apskritojo stalo diskusijos su pareigūnų profsąjungų lyderiais Premjeras Andrius Kubilius išreiškė viltį, kad diskutuojant bus rasta abi puses tenkinančių sprendimų.
Pareigūnai atideda protesto akciją
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Vyriausybės vadovas jau nebeginčija, kad pareigūnų darbo užmokestis šiemet sumažėjo. Pasak A. Kubiliaus, jo vadovaujama Vyriausybė paveldėjo painią vidaus reikalų sistemos pareigūnų darbo užmokesčio tvarką.

"Policijos statutiniams pareigūnams šiemet darbo užmokesčio fondas yra ne tik kad ne mažesnis nei pernai, bet didesnis. Pernai jis sudarė 408 mln. litų, o šiemet - 415 mln. litų, bet paaiškėjo, kad pernai atlyginimams papildomai bent 30 mln. litų buvo skirta iš Policijos plėtros programos", - teigė A. Kubilius.

Premjeras su pareigūnų atstovais sutarė, kad specialiai sudaryta darbo grupė iki balandžio 30 dienos peržiūrės vidaus reikalų sistemai skiriamą finansavimą - valdymo išlaidas ir investicijų programas - ir ras sprendimų, leisiančių padidinti šalies statutinių tarnautojų darbo užmokesčio fondą tiek, kad pirminės grandies pareigūnų realus darbo užmokestis nemažėtų.

Taip pat nutarta įkurti analogišką darbo grupę, kuri per mėnesį išnagrinės Vidaus reikalų ministerijos institucijų struktūras, pareigybes, galimai besidubliuojančias, nereikalingas funkcijas, kad sistemos viduje būtų rasta rezervų, užtikrinsiančių efektyvesnį vidaus reikalų sistemos darbą.

Dar, pasak Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininko Vytauto Bako, sutarta dėl ilgalaikės socialinės dvišalės tarybos, kuri leistų išvengti įtampos teisėsaugoje.

Taip pat, anot V. Bako, profsąjungų atstovai išgirdo pažadą, kad karpant biudžetą pareigūnų grandis būtų liečiama tik blogiausiu atveju.

Galutinai susitarti, NPPSS vadovo teigimu, tikimasi iki birželio 1 dienos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.