aA
Trečiadienį Alytaus rajono apylinkės teismo teisėja Asta Jakučiūnienė patenkino įgalioto policijos pareigūno teikimą ir skyrė teismo įpareigojimus alytiškiui 1985 metais gimusiam Donatui Nedzinskui.
Žinomam sportininkui - teismo įpareigojimai
© Corbis/Scanpix
Policija žinomą dziudo meistrą D.Nedzinską, anksčiau neteistą, vedusį, dirbantį UAB „Narek“, sieja su veikla nusikalstamos grupuotės, kuri verčiasi neteisėta narkotinių medžiagų apyvarta. Tokio pobūdžio medžiaga buvo pateikta teismui.

Pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą kardomajam buvo pareikštas oficialus perspėjimas, tačiau jis, pasak policijos įgalioto pareigūno, savo veiklos nenutraukė. Siekiant garantuoti visuomenės ir valstybės saugumą, užtikrinti viešąją tvarką, apginti asmenų teises ir laisves, patenkintas teikimas ir D.Nedzinskui skirti teismo įpareigojimai: nepalaikyti ryšio tiesiogiai ar per kitus asmenis, techninėmis ar kitomis priemonėmis su 43 nurodytais asmenimis; nurodyta nekeisti gyvenamosios vietos be priežiūrą vykdančio įgalioto policijos pareigūno sutikimo ir nuo 22 iki 6 val. būti nuolatinėje gyvenamojoje vietoje; uždrausta lankytis Alytaus miesto ir rajono baruose bei kavinėse.

Teismo įpareigojimai skirti šešiems mėnesiams ir per tris dienas nuo priėmimo gali būti apskųsti Kauno apygardos teismui.