aA
Kandidatas į šalies vadovo postą Česlovas Jezerskas, tapęs prezidentu, svarstytų galimybę surengti referendumą dėl mirties bausmės grąžinimo.
Anot Č. Jezersko, jeigu turėtų galimybę surengti tokį referendumą, jis būtinai paklaustų tautos, ko ji nori.
Č.Jezerskas galvotų apie referendumą dėl mirties bausmės
© A.Solomino nuotr.
Ketvirtadienį internetiniame tinklalapyje vz.lt į klausimus atsakinėjęs Č. Jezerskas teigė pasisakantis už „tvirta ranka“ valdomą Prezidento instituciją ir tapęs prezidentu skubėtų peržiūrėti „chaotišką“ Vyriausybės programą.

Pasak jo, prezidentas turi jausti atsakomybę už savo paskirtus kandidatus ir juos atleisti iškilus abejonių darbo kokybe.

Atsargos brigados generolas Č. Jezerskas teigė esantis pakankamai kompetentingas kandidatuoti į prezidento postą, nes šalies vadovas yra ir vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas. Anot jo, sprendžiant valstybei svarbius klausimus būtent jo išsilavinimas leistų „nepadėti parašo parduodant svarbius strateginius objektus“.

Vz.lt lankytojai kandidato į šalies vadovo postą klausė ir apie galimas pažintis su kriminalinio pasaulio atstovais. Tokius teiginius Č. Jezerskas paneigė sakydamas, kad prieš 20-25 metus dirbo dziudo ir sambo imtynių treneriu ir treniravo įvairius jaunuolius. Pasak Č. Jezersko, jei jie tapo kriminalinio pasaulio atstovais, jis už tai atsakyti negalintis.

www.lrt.lt