aA
Seimo valdyba yra priėmusi sprendimą atsisakyti parlamento kanceliarijai priklausančių dviejų poilsio namų Palangoje ir Švenčionių rajone, tačiau ši iniciatyva stringa. Minėtą valdybos sprendimą, esą ši viršijusi įgaliojimus, Seimo Etikos ir procedūrų komisijai (EPK) apskundė viena iš Seimo profesinių sąjungų.
Politikų iniciatyva atsisakyti Seimo poilsinių nepatiko parlamento darbuotojams
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Sprendžiant poilsinių likimą EPK pažerta įvairių siūlymų, tarp jų - ir sudaryti Seimo laikinąją komisiją valstybinio turto valdymo klausimams spręsti, ir klausimą perduoti Saulėlydžio komisijai prie Vyriausybės, ir pavesti klausimą Audito komitetui, kuris jau yra pareiškęs prieštaraujantis poilsinių privatizavimui.

EPK išsakyta svarstymų, esą poilsines turi daugelis valstybės institucijų, todėl kodėl vienintelis Seimas turįs jų atsisakyti.

Komisija sprendimą rado problemą peradresuodama šiuo klausimu jau pasisakiusiai Seimo valdybai - tik jai siūloma sudaryti Seimo laikinąją komisiją, kuri ir spręstų poilsinių likimą.

Seimo valdyba jau yra priėmusi sprendimą minėtas poilsines perduoti Turto bankui, kad šis rastų investuotojų, o iš jų gauti pinigai būtų panaudoti Seimo rūmų ir Seimo viešbučio remontui.

Trys Seimo darbuotojų profesinės sąjungos kreipėsi į valdybą su prašymu neatsisakyti šių poilsinių, nes jos esą reikalingos kanceliarijos darbuotojams. Kasmet ten poilsiauja apie 300 žmonių.

Seimo valdyba yra priėmusi sprendimą parduoti abu parlamento kanceliarijai priklausančius poilsio namus, nes teikti poilsio paslaugas esą ne Seimo funkcija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.