aA
Artėjant LR Prezidento rinkimams ir LR rinkimams į Europos Parlamentą, Lietuvos paštas atkreipia gyventojų dėmesį, kad šiomis dienomis bendrovės darbuotojai visoje Lietuvoje gyventojams intensyviai platina rinkėjo pažymėjimus.
Gyventojų baimė trukdo pašto darbuotojams pristatyti rinkėjų pažymėjimus
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Kaip informavo AB „Lietuvos paštas“ Komunikacijos skyriaus viršininkė Jurgita Čepulytė, paštininkai susiduria su sunkumais rinkėjams pristatyti rinkėjo pažymėjimus, nes gyventojai dėl įvairių priežasčių, dažniausiai saugumo sumetimais, tiesiog jų neįsileidžia.

„Norime atkreipti visų gyventojų dėmesį, kad kiekvienas rinkėjo pažymėjimą atnešęs paštininkas privalo turėti AB Lietuvos pašto darbuotojo pažymėjimą, todėl prieš atidarant duris, tiesiog galima paprašyti tą pažymėjimą parodyti“, - sakė J.Čepulytė.

AB „Lietuvos paštas“ atstovai taip pat informuoja, kad rinkėjo pažymėjimų platinimas gyventojams intensyviai vykdomas visoje Lietuvoje ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. Rinkėjo pažymėjimai gyventojams ar jų šeimos nariams turi būti įteikiami pasirašytinai.

LR Prezidento rinkimus ir LR rinkimus į Europos Parlamentą organizuoja LR Vyriausioji rinkimų komisija. Už rinkėjo pažymėjimų išplatinimą daugiau kaip 2,7 mln. rinkėjo teisę turinčių Lietuvos Respublikos piliečių šiais metais atsakingas AB „Lietuvos paštas“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.