aA
Moldovos parlamento rinkimų balsų perskaičiavimas neturi jokios įtakos naujojo šalies parlamento deputatų mandatų pasisikrstymui, paskelbė antradienį Rinkimų komisijos sekretorius Jurijus Čokanas komisijos posėdyje.
Moldovoje perskaičiavus parlamento rinkimų balsalapius, mandatų pasiskirstymas nepasikeitė
© Reuters/Scanpix
Perskaičiuoti duomenys rodo, kad rinkimuose dalyvavo 1 556 083 rinkėjų, arba kiek mažiau negu 60 procentų sąrašuose esančių 2 564 710. Už Komunistų partiją balsavo 760 551, už Liberalų partiją - 201 879, už Liberalų demokratų partiją - 191 113, už aljansą "Mūsų Moldova" - 150 155 rinkėjai.

"Po balsų perskaičiavimo visos į naująjį parlamentą patekusios partijos papildė savo balsų skaičių, bet šis papildymas yra pernelyg mažas, kad turėtų įtakos deputatų mandatų pasiskirstymui. Taip atsitiko atidžiau įvertinus biuletenius, kurie per pirmąjį skaičiavimą buvo pripažinti negaliojantys", - paaiškino J.Čokanas.

Pasak jo, komunistai gavo papildomai 412 balsų, liberalai - 67, liberalai demokratai - 181, aljansas "Mūsų Moldova" - 45 balsus.

Kaip buvo skelbta anksčiau, naujajame 101 nario Moldovos parlamente Komunistų partija turės 60 narių, Liberalų ir Liberalų demokratų partijos - po 15, aljansas "Mūsų Moldova" - 11. Turimos daugumos komunistams pakanka, kad formuotų vyriausybę ir kitus valstybės valdžios organus bet trūksta vieno balso, kad vieni galėtų išrinkti šalies prezidentą, kuris išrenkamas trimis penktadaliais deputatų balsų - tai yra, reikia 61 balso.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.