aA
Lenkijos mieste Krokuvoje trečiadienį įvyko policijos ir futbolo aistruolių muštynės, per kurias buvo sužeisti šeši policininkai, bandę sutramdyti chuliganus. 51 chuliganas buvo suimtas.
Iš pradžių "Cracovia" klubo aistruoliai, kurie atėjo prie miesto tarybos pastato išreikšti savo susirūpinimo dėl sunkios mėgstamos komandos finansinės padėties, nebuvo nusiteikę konfliktuoti. Apie 500 paauglių tik reikalavo duoti leidimą klubo teritorijoje statyti universalinę parduotuvę, kuri suteiktų papildomų lėšų prie bankroto ribos esančiam "Cracovia" klubui.

Tačiau policininkams pabandžius nustumti demonstrantus iš gatvės ant šaligatvio, užvirė muštynės. Jaunuoliai ėmė į policininkus mėtyti akmenis, šiukšlių dėžes, paleido į darbą beisbolo lazdas. Policininkai atsakė guminių kulkų kruša.

Pasklidę po visą miestą, chuliganai daužė parduotuvių vitrinas ir automobilius, apvertė dvi policijos mašinas. Įsisiautėjusius chuliganus pavyko nuraminti tik vėlai vakare.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.