aA
Somalio piratai pirmadienį paleido dar vieną laivą, bet tebelaiko 19, o tuo metu užsienio valstybių karo laivai naršo po Adeno įlanką bei Indijos vandenyną, nes laivų užgrobimo „sezonas" pačiame įkarštyje.
Somalio piratai paleido Libano laivą, bet atakavo kitą
© Reuters/Scanpix
Su Togo vėliava plaukiojęs Libano laivas „Sea Horse", plaukęs paimti Pasaulinės maisto programos krovinių ir pagrobtas prieš savaitę, buvo paleistas penktadienį, pranešė JT agentūros atstovas Peteris Smerdonas, bet pridūrė negalįs pasakyti, kurioje vietoje šiuo metu yra šis laivas.

Pasak Rytų Afrikos paramos jūreiviams programos vadovo Andrew Mwanguros, šiuo atveju buvo sumokėta 100 000 dolerių išpirka.

Tačiau Libano firma „Sealink SARL", nurodžiusi, kad laivo savininkas yra Sirijos pilietis, negalėjo patvirtinti, jog išpirka buvo sumokėta.

Tas pats A.Mwangura dar sakė, kad anksti pirmadienį prie Jemeno (30 km nuo kranto) buvo atakuotas laivas, plaukęs su Maltos vėliava, tačiau jam pavyko pasprukti nuo 12 piratų, apšaudžiusių laivą iš dviejų motorinių valčių.

Balandį piratai užgrobė mažiausiai 11 laivų, nors regione patruliuoja apie 20 užsienio karo laivų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.