aA
Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) planuojamuose kandidatų į LR Prezidentus rinkiminiuose debatuose buvusi žemės ūkio ministrė, kandidatė į prezidentus Kazimira Prunskienė siūlė planuoti jos ir eurokomisarės Dalios Grybauskaitės debatus TV ir radijo laidose. D. Grybauskaitei pasirinkus burtų kelią, pirmadienį paaiškėjo, kad eurokomisarei iškrito burtas diskutuoti būtent su K. Prunskiene. Abi kandidatės gegužės 4 d. susitiks tiesioginiame Lietuvos radijo eteryje.
Burtai D.Grybauskaitei lėmė akistatą su K.Prunskiene
© LNK
„Džiaugiuosi, kad burtai buvo palankūs mano siūlymui įgyvendinti, ir Lietuvos žmonės turės galimybę išgirsti mūsų diskusiją aktualiausiomis ekonominėmis, socialinėmis, užsienio politikos temomis“, - pranešime spaudai cituojama prof. K. Prunskienė.

Tuo tarpu D. Grybauskaitės rinkimų štabo atstovas spaudai Linas Balsys DELFI sakė, kad eurokomisarė mielai diskutuos su visais konkurentais, kaip lems burtai.

„Visus kandidatus gerbiame, nemanome, kad reikia išskirti. Oponentus reikia rinktis objektyviai. Su kuo burtai suves, su tuo ir diskutuosime. Visi kandidatai yra geri, protingi ir gražūs, kodėl su vienu reikia susitarti, su kitu – ne?“ – retoriškai klausė L. Balsys.

Anot VRK pirmininko Zenono Vaigausko, burtai renkant kandidatams oponentus nėra privalomi. Pavyzdžiui, jei susiformuotų viena ar kelios oponentų poros, jiems liktų burtų keliu išsiaiškinti, kada dalyvauti debatuose. Burtai neišvengiami tik jei tenka rinktis itin nelygiaverčius dalykus, pavyzdžiui, eterio laiką – debatai prieš pat rinkimus yra kur kas vertingesni nei kampanijos pradžioje.

K.Prunskienė praėjusią savaitę pažėrė kritikos savo konkurentei dėl krizės prevencijos silpnumo Europos mastu. Ji teigė, kad nebuvo imtasi koordinuotų ir efektyvių priemonių krizei blokuoti ar bent jai sušvelninti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.