aA
Norėdama sukurti vieną priešlėktuvinės gynybos sistemą, Baltarusija kreipėsi į Rusijos vyriausybę su prašymu leisti nemokamai ar su lengvatomis įsigyti priešlėktuvinės gynybos kompleksą, kurį pastatytų prie vakarinės sienos, rašo laikraštis „Kommersant“.
Minskas paprašė Maskvos raketų komplekso „Iskander“ ir raketų sistemos S-400
© Scanpix
Kaip leidiniui pranešė šaltinis vyriausybėje, kalbėta apie „visą spektrą naujausių priešlėktuvinės gynybos kompleksų“. Tai galėt būti zenitinių raketų kompleksas „Tor-M2“, naujausios priešlėktuvinės raketų sistemos S-400, taip pat raketų kompleksai „Iskander“. Baltarusijos kariuomenės atstovai taip pat norėtų papildyti šią ginkluotę kariniais Rusijos lėktuvais.

Minsko susidomėjimą nauja Rusijos ginkluote taip pat patvirtino šaltinis valstybės įmonėje „Rusijos gynybos eksportas“. Šį klausimą Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ir Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patriušiovas galėjo svarstyti balandžio 9 dieną. Oficialiai buvo praneša, kad į susitikimo darbotvarkę įtraukti „kai kurie karinio techninio bendradarbiavimo klausimai“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.