aA
Seimo kanceliarija spaudoje paskelbė konkursą dėl Seimo rūmuose ir Seimo kanceliarijos transporto skyriuje esančių valgyklos, restorano, restorano baro, bufetų, parduotuvės patalpų, įrangos ir trumpalaikio turto nuomos.
Seimo kanceliarija skelbia konkursą dėl maitinimo įstaigų nuomos
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Patalpos, kurių plotas - 853,48 kv. metrų, nuomojamos kartu su jose esančia įranga (ilgalaikiu turtu) ir trumpalaikiu turtu, maistui tvarkyti (maistui gaminti, ruošti, perdirbti, pakuoti, laikyti, saugoti, paskirstyti, tiekti, parduoti) bei mažmeninei prekybai maisto produktais parduotuvės patalpose.

Kaip skelbiama "Lietuvos ryte", pradinis nuompinigių dydis su PVM per mėnesį už patalpas - 14,6 tūkst. litų (vidutinis nuompinigių dydis už 1 kv. metrą - 17,10 litų), už įrangą - beveik 13 tūkst. litų, už trumpalaikį turtą - 367 litai. Visas pradinis nuompinigių dydis su PVM per mėnesį už nuomojamą turtą - beveik 28 tūkst. litų.

Patalpos ir įranga nuomojama dešimčiai metų.

Paskutinė diena paraiškoms dėl dalyvavimo konkurse - gegužės 4-oji.

Seime jau ne kartą bandyta išnuomoti patalpas, kuriomis daugelį metų išskirtinėmis sąlygomis naudojasi valstybės įmonė "Greminta", tačiau - nesėkmingai.

Pirmą kartą konkursas dėl patalpų nuomos skelbtas 2007 metais, kai kilus vadinamajam privilegijų skandalui apsižiūrėta, jog "Greminta" parlamente dirbo "šiltnamio sąlygomis" - nemokėjo nei už patalpų nuomą, nei už komunalines paslaugas. Tačiau konkursas neįvyko nei tuomet, nei pakartotinai skelbtas praėjusiais metais, neatsiradus įmonėms, nustatytomis sąlygomis norinčioms teikti maitinimo paslaugas Seime.

Tiesa, kai kurie parlamentarai teigė įtariantys, kad konkursuose buvo skelbiamos "Gremintai" palankios sąlygos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.