aA
Liberalai ėmėsi drausminti dėl nepateisinamos priežasties Seimo posėdžius praleidinėjančius frakcijos narius. Vakar posėdžiavusi Seimo Liberalų frakcija nutarė kiekvieną savaitę svarstyti "partiečių" drausmingumą.
Seimo Liberalų frakcijos seniūnės pavaduoto Klemenso Rimšelio teigimu, ši idėja gimė ne frakcijos vadovybei, o paprastiems Seimo nariams.

"Kai kuriems kolegoms iškilo klausimas, kodėl jie sąžiningai lanko visus posėdžius, o kiti Seimo nariai parlamente rodosi daug rečiau, - sakė K.Rimšelis. - Dėl to būna problemų ir balsuojant. Rečiau posėdžius lankantys Seimo nariai kartais nežino frakcijos pozicijos vienu ar kitu klausimu".

Darnūs

Jo manymu, kol kas didelių problemų dėl Seimo narių požiūrio į darbą nekilo.

"Liberalų frakcija Seime yra viena darniausių. Net kai nebūna posėdžių, į frakcijos susirinkimus atvažiuoja 20-24 parlamentarai iš 33", - džiaugėsi vienas frakcijos vadovų.

Pasak K.Rimšelio, lankomumo kontrolės Liberalų frakcija ėmėsi dėl viso pikto: "Visi žino, kad mūsų dauguma yra nedidelė, todėl kiekvieno Seimo nario balsas yra labai svarbus".

K.Rimšelis nurodė ir pavyzdį, kai Seimui svarstant Vyriausybės pateiktas Valstybės tarnybos įstatymo pataisas opozicijos balsų dauguma jos buvo atmestos.