aA
Tigrams, snieginiams leopardams ir kitoms ant išnykimo ribos balansuojančioms retų gyvūnų rūšims Rusijoje atsirado vilties išlikti, jei Vakarų valstybės kreditorės, atstovaujamos Paryžiaus klube, sutiks su aplinkosaugos specialistų siūlomu planu.
Tiger
Pagal jį Maskvai būtų nubraukta 40 milijardų JAV dolerių skolos dalis mainais už gamtos išsaugojimo programą.

Tokia idėja kilo Pasaulio gamtos fondo (WWF) ir Maskvos mokslų akademijos ekologams, tvirtinantiems, jog tai būtų gera proga nurašyti nors nedidelę 100 milijonų dolerių skolą.

"Mainais už tai Paryžiaus klubo narės gautų galimybę kvėpuoti tyresniu oru, gerti švaresnį vandenį ir per atostogas aplankyti daugiau puikių gamtos kampelių", - dienraštis "Moscow Times" cituoja WWF plėtros departamento direktorę Iriną Prochorovą.

Mokslininkai prisiminė Lenkiją, kuri 1991 metais sugebėjo konvertuoti apie 10 procentų savo 18 milijardų JAV dolerių paskolos Paryžiaus klubui į panašius įsipareigojimus.

Bolivija, Kosta Rika, Ekvadoras, Filipinai ir Meksika tėra kelios šalys tarp kitų, kuriose jau vykdomos panašios gamtos išsaugojimo programos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.