aA
JAV įkurtas pirmas pasaulyje interneto nusikaltimų muziejus. Muziejų įsteigė ”Ad Cops” konsorciumas, kurio tikslas – kovoti su nusikalstamumu internete. Šiuo metu muziejuje veikia 13 ”parodų”.
"Ad Cops"
Tarp parodos eksponatų yra padirbtas AOL vadovybės laiškas, kuriame prašoma atsiųsti savo slaptažodį; programa netikrų kreditinių kortelių numerių generavimui ir daug kitų panašių dalykų.

Ypač didelę parodos dalį užima kreditinių kortelių numerių pagrobimo eksponatai. Čia smulkiai aprašoma kaip galima panaudoti rastus kreditinių kortelių numerius, kaip geriau atlikti užsakymus, kad policija negalėtų susekti pagrobėjo, ir svarbiausia – kad tik už 1000 dolerių galima įsigyti kreditinių kortelių padirbinėjimo įrangą. Į tokią netikrą kortelę galima ”padėti” kiek nori pinigų ir paprastomis priemonėmis jos atskirti nuo tikros nepavyksta.

Tačiau reikia pažymėti, kad muziejuje išstatytos tik tos technologijos, prieš kurias jau yra sukurtos apsaugos priemonės. Patys naujausi interneto nusikaltėlių pasaulio išradimai viešai nedemonstruojami – bet kas iš lankytojų gali pasinaudoti ”geromis” idėjomis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.