aA
Rusijos žmogaus teisių įgaliotinis Olegas Mironovas vertina žmogaus teisių padėtį šalyje kaip nepatenkinamą. Tai jis pareiškė antradienį Maskvoje per susitikimą su Europos Tarybos šalių ambasadoriais. "Kai šimtai tūkstančių žmonių šiaurinėje šaltoje šalyje žiemą negali gauti šviesos ir šilumos, tai, be abejo, šiurkštus žmogaus teisių pažeidimas", - mano O.Mironovas.
Skurdas
Skurdas
Itin daug dėmesio jis skyrė padėčiai Šiaurės Kaukaze, kurios "kol kas dar nepavyko stabilizuoti ir kur tebežūsta Rusijos piliečių bei (Aslano) Maschadovo šalininkų".

"Aš nemanau, - sakė įgaliotinis, - kad visi jie nusikaltėliai, kurių rankos suteptos krauju. Ten yra ir atsitiktinių žmonių, taip pat ir jaunuolių, kurie pateko į šiuos būrius, vadovaudamiesi kaukaziečių psichologija, ir todėl, kad neturi iš ko gyventi".

Šiaurės Kaukazo gyventojai, O.Mironovo teigimu, taip pat "nepaprastai vargsta, jų teisės pažeidinėjamos, o saugumas neužtikrintas".

Priminęs, jog Rusijos valdžia mėgina stabilizuoti padėtį Čečėnijoje, O.Mironovas pabrėžė, kad tam "reiks daug pastangų ir daug laiko".

Drauge įgaliotinis paragino Europos Tarybą "ne vien kritikuoti" Rusiją, bet ir padėti jai.

O.Mironovas pavadino "labai naudingomis" Europos Tarybos delegacijų keliones į Čečėniją, nes jos "formuoja teigiamą požiūrį į žmogaus teisių problemą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.