aA
Kaip BNS sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, 1971 metų gimimo Virginijus Kraujelis buvo įtrauktas tiek į Naujosios sąjungos (socialliberalų) kandidatų sąrašą Alytaus rajono rinkimų apygardoje, tiek į Lietuvių nacionalinės partijos "Jaunoji Lietuva" kandidatų sąrašą Kauno rajono apygardoje. Socialliberalų sąraše V. Kraujelis buvo 14-sis, jaunalietuvių 16-sis.

Pasak Z. Vaigausko, tai pirmasis atvejis savivaldybių rinkimų praktikoje, kai asmuo iškėlė savo kandidatūrą dviejų partijų sąrašuose.

Dviejose V. Kraujelio anketose skirtingai nurodoma priklausomybė partijoms, išsilavinimas bei gyvenamoji vieta.

V. Kraujelis-"alytiškis" nurodo priklausąs socialliberalų partijai, gyvenąs Alytaus raj. Norūnų kaime ir turįs aukštesnįjį išsilavinimą, V. Kraujelis-"kaunietis" nurodo esąs "Jaunosios Lietuvos" narys, gyvenąs Kaune Švedų gatvėje, baigęs aukštąjį mokslą.

Pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, kiekvienas kandidatas gali būti įrašytas tik į vienos partijos ar politinės organizacijos iškeltų kandidatų sąrašą rinkimų apygardoje.

Jeigu asmuo yra įrašytas daugiau kaip į vienos partijos iškeltų kandidatų sąrašą arba yra iškeltas daugiau kaip vienoje rinkimų apygardoje, VRK pareikalauja iš jo pasirinkti, kuriame sąraše jis norėtų balotiruotis.

Jeigu likus 35 dienoms iki rinkimų, kandidatas raštu nepraneša savo pasirinkimo, jis išbraukiamas iš visų sąrašų.

Antradienį iki savivaldybių rinkimų, kurie įvyks kovo 19 dieną, buvo likę 19 dienų.

V. Kraujelio išbraukimo iš sąrašų klausimas bus svarstomas antradienio vakarą VRK posėdyje. Komisija, be kita ko, turėjo nuspręsti dėl kitų kelių skirtingų partijų kandidatų, kurie nuslėpė savo teistumą arba bendradarbiavo su sovietiniu KGB.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.