aA
Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Genadijus Selezniovas mano, jog "būtina nedelsiant išspręsti vizų problemą Kaliningrado srities gyventojams". Tokią nuomonę, kaip perduoda Rusijos informacijos agentūra "Novosti", jis antradienį išsakė Austrijoje, į kurią atvyko kaip Valstybės Dūmos delegacijos vadovas.
"Arba jie (kaliningradiečiai) turi gauti Šengeno vizą, kad galėtų nekliudomi vykti ir į pagrindinę Rusijos dalį ir iš jos, arba būtina juos nedelsiant aprūpinti specialiais pasais, kurie leistų kaliningradiečiams važinėti į Rusiją išvengiant varginančios ir nereikalingos vizų bei muitų procedūros", - sakė Dūmos pirmininkas.

Be to, jo nuomone, vertėtų artimiausiu metu sureguliuoti ir tranzito problemą. Kaip žinoma, kol kas Kaliningrado srities gyventojai gali be vizų vykti į Lietuvą ir Lenkiją, tačiau tokia tvarka nustos galioti, kai šios dvi Kaliningrado kaimynės įstos į Europos Sąjungą.

Dabar, pabrėžė Valstybės Dūmos pirmininkas, vyksta aktyvios derybos su Europos Sąjunga, kuriose svarstomas su Kaliningrado sritimi susijusių problemų kompleksas.

G. Selezniovas išreiškė įsitikinimą, kad "visi šie klausimai bus išspręsti abiem šalims priimtinomis priemonėmis, ir Kaliningrado sritis netaps dirbtinai atkirsta nuo Rusijos teritorija".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.