aA
Klaipėdos miesto tarybos centristų į mero postą iškeltas kandidatas Rimantas Taraškevičius teoriškai užsitikrino pergalę ketvirtadienį vyksiančiuose uostamiesčio vadovo rinkimuose.
Klaipėdoje meras bus renkamas vietoj ketvirtadienį iš miesto vadovų pasitrauksiančio Eugenijaus Gentvilo, paskirto ūkio ministru.

Keturis balsus miesto taryboje turinčių centristų kandidatą R.Taraškevičių antradienį pareiškė palaikantis Lietuvos piliečių aljansas, turintis 3 mandatus, ir Lietuvos rusų sąjunga, turinti 4 mandatus.

Lietuvos rusų sąjungai ne itin priimtinas liberalų siūlomas džiazo muzikantas Vytautas Grubliauskas. Už liberalų kandidatą jie balsuotų, jei būtų iškelta kita kandidatūra. Pirmadienį antra pagal turimų mandatų skaičių taryboje socialliberalų frakcija (8 mandatai) pareiškė taip pat palaikysianti centristų iškeltą kandidatą.

Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos (VLPFK) statybos departamento direktoriaus R.Taraškevičiaus kandidatūrą parėmus keturioms iš šešių miesto tarybos frakcijų, jis užsitikrina 19 balsų iš 31.

Didžiausios miesto tarybos frakcijos liberalų kandidatą V.Grubliauską be pačių liberalų, turinčių 10 mandatų, dar parems du mandatus turintys konservatoriai. Meras išrenkamas tuomet, kai už jį balsavo daugiau kaip pusę tarybos narių.

Pralaimėjusi mero rinkimus, didžiausia miesto tarybos liberalų frakcija žada pasiskelbti opozicine. Tačiau liberalai dar derasi su miesto tarybos frakcijomis dėl paramos savo kandidatui ir netiki pralaimėjimu.

Liberalai teigia "darysią viską", kad ši "ūkinė finansinė grupuotė (VLPFK-BNS) nepaimtų valdžios". Tarybos socialliberalų frakcijos pirmininku yra vienas iš korporacijos vadovų Antanas Bosas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.