aA
Iš Romos į Lietuvą grįžusį naująjį šalies kardinolą Audrį Juozą Bačkį sostinės oro uoste pasitiko dešimtys vilniečių ir kelis kartus daugiau vienuolių bei kunigų seminarijos klierikų.
A.J.Bačkis
A.J.Bačkis
© "Lietuvos žinios"
Oro uoste A.J.Bačkį pasveikino ir premjeras Rolandas Paksas, Prezidentūros, Seimo ir Vilniaus savivaldybės atstovai, tačiau žurnalistai į šį susitikimą nebuvo įleisti.

Naujasis kardinolas sutarė, kad Bažnyčia ir valdžia turi dirbti kartu, bendrai kovoti su nedarbu ir skurdu. A.J.Bačkis dar kartą pasidžiaugė, kad tokia maža valstybė Popiežiaus Jono Pauliaus II valia vėl turės savo kardinolą.

A.J.Bačkis į Lietuvą parskrido Austrijos avialinijų reisiniu lėktuvu, todėl jo sutiktuvės vyko ne prie trapo, o Vilniaus oro uosto kieme. Specialiai kardinolui ir jį lydėjusiems Arkivyskupijos atstovams buvo ištiestas raudonas kilimas, o aplink jį susibūrė kelios dešimtys vienuolių, kunigų, kunigų seminarijos klierikų, kariuomenės orkestro narių.

Dėl žvarbių orų į oro uostą atvyko vos kelios dešimtys paprastų tikinčiųjų. Kai kurie jų laikė rankose Lietuvos trispalvę, jaunimo organizacijų vėliavas, A.J.Bačkį sveikinančius plakatus, degančias žvakes.