aA
Prezidentas Valdas Adamkus pirmadienį kreipėsi į socialinės apsaugos ir darbo ministrę Viliją Blinkevičiūtę, prašydamas ištaisyti klaidą, kai įsigaliojus naujai pensijų tvarkai, savo darbo atsisakantiems pensininkams buvo priskaičiuota gerokai mažesnė pensija.
V.Blinkevičiūtė
V.Blinkevičiūtė
Apie tai BNS pranešė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė. Naujoji pensijų mokėjimo tvarka įsigaliojo nuo šių metų sausio 1 dienos.

Iš karto po Naujųjų metų švenčių - sausio 2 dieną parašę pareiškimus išeiti iš darbo, tą dieną pensininkai formaliai dar dirbo ir už ją gavo kažkokį atlyginimą. Pasak dienraščio "Lietuvos rytas", sužinojusi, kad už sausio mėnesį buvo priskaityta darbo pajamų, "Sodra" už praėjusį mėnesį kai kuriems pensininkams išmokėjo tik bazinę pensiją su priedu.

Šitaip už sausio mėnesį didesnės savo pensijos dalies Lietuvoje neteko beveik tūkstantis iš darbo išėjusių pensininkų. Šios situacijos buvo galima išvengti tik pareiškimą dėl atleidimo iš darbo parašius gruodžio 29 dieną, kai įstatymo dėl pensijų mokėjimo pakeitimai buvo išspausdinti "Valstybės žiniose".

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Audronė Morkūnienė pripažino, kad dėl netobulos pensijų skaičiavimo tvarkos darbo atsisakantys pensininkai liko apgauti ir praėjusių metų gruodžio 29 dieną apsispręsti jiems buvo palikta vos kelios valandos.

Viceministrės manymu, pensininkams svarbios įstatymo pataisos turėjo būti paskelbtos bent keliomis dienomis anksčiau arba įsigalioti tik nuo vasario 1 dienos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.