aA
Europos Žmogaus Teisių Teismas nusprendė nagrinėti pirmąją bylą iš Latvijos - kairiųjų politinių jėgų atstovės Ingridos Podkolzinos skundą, kuriame teigiama, jog buvo apribotos jos kaip rinkėjos teisės.
Tai BNS patvirtino Latvijos atstovė Europos Žmogaus Teisių Teisme Kristinė Malinovska. I. Podkolzina buvo vienintelė kandidatė į deputatus, kurios pavardė buvo išbraukta iš kandidatų sąrašų per septintojo seimo rinkimus 1998 metais, motyvuojant neadekvačiu valstybinės kalbos mokėjimu, patvirtino BNS Centrinės rinkimų komisijos atstovė spaudai Kristinė Berzinia.

K. Malinovska pranešė, kad Latvijos vyriausybei sudarytos galimybės iki balandžio 5 dienos pateikti papildomų žinių, taip pat taikiai susitarti su ieškove.

K. Malinovska sakė, jog bus parengtas pranešimas vyriausybei, nes tai, "šiaip ar taip, pirmoji byla iš Latvijos, kurią Europos Žmogaus Teisių Teismas priėmė nagrinėti iš esmės".

Pasak jos, dar per anksti kalbėti, koks galėtų būti Teismo sprendimas. Dar reikia patikslinti I. Podkolzinos ieškinį - kokią ir kokio dydžio kompensaciją ji norėtų gauti.

K. Malinovska paaiškino, kad Europos Žmogaus Teisių Teismas dažnai neskiria kompensacijos, nes mano, kad pripažinimas, jog žmogaus teisės buvo pažeistos, jau savaime yra kompensacija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.