aA
Per savaitgalio audras Jungtinėse Valstijose žuvo mažiausiai aštuoni ir sužeista 30 žmonių, sekmadienį pranešė pareigūnai. Šeštadienį vakare Misisipės valstijoje praūžė mažiausiai vienas tornadas, sugriovęs šimtus namų ir pareikalavęs penkių žmonių gyvybės.
Resque
"Manome, kad tornadas buvo apie 32 km ilgio ir 1,45 km pločio. Jis tiesiog nušlavė viską, kas pasitaikė jo kelyje", - sakė labiausiai nuo šio gamtos reiškinio nukentėjusio Pontotoko miesto, esančio 128 km į pietryčius nuo Memfio, meras Billas Rutledge'as (Bilas Ratledžas).

Šeštadienį dėl apledėjusių kelių įvykusiose autoavarijose Indianoje ir Viskonsine žuvo du žmonės, o dar vienas - dvejų metų berniukas - žuvo per tornadą Arkanzase.

Pasak B. Rutledge'o, Pontotoko apygardoje sugriauta mažiausiai 200 namų ir sugadinta daug automobilių. Meras negalėjo patvirtinti pranešimo apie dar vieną tornadą šioje apygardoje, neva įvykusį naktį į sekmadienį.

Kai kuriose Misisipės valstijos vietose audros vėjų greitis buvo 130 km per val., krito smarki kruša.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.